Truskawkowe Rafaello z Białą Czekoladą i Twarogiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie,bez pieczenia i w zasadzie resztkowe,co miałam to dałam ;-) a czy smaczne oceńcie sami.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Tortownica 20 cm
    Spód:
    150 g krakersów
    3 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzeszków
    Masa:
    2 galaretki truskawkowe + 2 szkl.wrzątku
    100 g czekolady białej
    250 twarogu półtłustego w kostce
    400 g jogurtu greckiego
    100 g wiórek kokosowych
    Dodatkowo:
    200 g truskawek
    1 galaretka truskawkowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Galaretki

Truskawkowe rafaello z białą czekoladą i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto na zimno. 1. Boki tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia.
    Krakersy zmielić razem z masłem orzechowym na piasek,
  • Ciasto na zimno. 2. wysypać do tortownicy na spód,uklepać łyżką.
    Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 2 szkl.wrzątku,wrzucamy połamaną na kosteczki białą czekoladę i mieszamy do roztopienia się czekolady,odstawiamy do lekkiego tężenia.
    W misce mieszamy mikserem jogurt z twarogiem,wlewamy tężejącą galaretkę z czekoladą,miksujemy krótko tylko do połączenia się składników,wsypujemy wiórki kokosowe,mieszamy łyżką i wylewamy na spód z krakersów i masła orzechowego.
    Wstawiamy do lodówki.
    Truskawki myjemy i kroimy na plasterki,układamy na stężałej masie,
  • Ciasto na zimno. 3. zalewamy tężejącą galaretką truskawkową rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu.
    Wkładamy do lodówki.

Porady

Jeśli ktoś nie lubi wiórek kokosowych można pominąć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować