Truskawkowe rafaello z białą czekoladą i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Boki tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia.
Krakersy zmielić razem z masłem orzechowym na piasek,
2.wysypać do tortownicy na spód,uklepać łyżką.
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 2 szkl.wrzątku,wrzucamy połamaną na kosteczki białą czekoladę i mieszamy do roztopienia się czekolady,odstawiamy do lekkiego tężenia.
W misce mieszamy mikserem jogurt z twarogiem,wlewamy tężejącą galaretkę z czekoladą,miksujemy krótko tylko do połączenia się składników,wsypujemy wiórki kokosowe,mieszamy łyżką i wylewamy na spód z krakersów i masła orzechowego.
Wstawiamy do lodówki.
Truskawki myjemy i kroimy na plasterki,układamy na stężałej masie,
3.zalewamy tężejącą galaretką truskawkową rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu.
Wkładamy do lodówki.
Porady
Jeśli ktoś nie lubi wiórek kokosowych można pominąć.
Komentarze