Truskawki w biszkopcie

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Super lekkie, proste i niewymagające ciasto na gorące wieczory czy wyprawy na piknik.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 7 sztuk
    - mąka: 3 szklanki
    - cukier: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 3 łyżeczki
    - olej: 5 łyżek
    - woda: 3 łyżki
    - ocet: 1 łyżka
    - margaryna: 1 plaster
    - truskawki: 3 szklanki
    - cukier puder (do posypania) około: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawki w biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem, dość długo. Dodajemy pozostałe składniki, na końcu mąkę z proszkiem.
  • 2. Formę do ciasta należy wysmarować masłem lub margaryną i posypać mąką.
  • 3. Nakładamy ciasto i układamy na nim obrane i umyte truskawki.
  • 4. Ciasto pieczemy w temperaturze ok. 190 stopni C przez około 40 minut.
  • 5. Jak ciasto lekko ostygnie posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować