Jaja na koperkowo-musztardowym bobie

  • wyświetlono: 199 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Doskonały, niestandardowy sposób na potrawę z bobu. Idealny do jajek sadzonych!

  • 45min

Składniki

- 450 g świeżego bobu
- 50 ml oliwy z oliwek
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- sok z połowy cytryny
- 3 łyżeczki musztardy (najlepiej Dijon)
- 250 wywaru warzywnego
- koper
- jajka
- kolorowy pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Jaja na koperkowo-musztardowym bobie

  • 1. Na patelni podsmażamy na oliwie przez chwilkę posiekaną cebulę i drobniutko posiekany czosnek.
  • 2. Przekładamy do garnka i dodajemy bób, sok z cytryny i musztardę, następnie mieszamy.
  • 3. Wlewamy wywar, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu przez około 20-30 min.
  • 4. Danie jest gotowe jak bób będzie miękki. Pod koniec gotowania dodajemy dużą ilość posiekanego koperku. Podajemy z jajkiem sadzonym oprószonym kolorowym pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakimusztarda_keczup

Komentarze

Podobne przepisy

sycąca potrawka z bobem

Dodane przez: ekspansja-smaku

sycąca potrawka z bobem na oleju rzepakowym

Lubicie bób? Ja bardzo! Jest pyszny...

gotowe

Dodane przez: ziutula

bób podsmażany na maśle z cebulką, czosnkiem

taki bób lubimy na kolację, jest...

image-1ep1t0a

Dodane przez: tadzikg

Jaja inaczej

Ciągle tylko jajecznice i jaja...

Sałatka z bobu i kalarepy na ciepło

Dodane przez: Jaga85

Sałatka z bobu i kalarepy na ciepło

Kiedy pojawia się bób oraz kalarepa...

żeberka w marynacie muszdardowo-keczupowej 1

Dodane przez: ladyson

Żeberka na ostro w marynacie musztardowo-keczupowej

Prosty pomysł na niecodzienny obiad.

SAŁATKA Z BOBU NA CIEPŁO

Dodane przez: BetiBeti

SAŁATKA Z BOBU NA CIEPŁO

Przypomnienie lata:)

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.