Truskawki w syropie

4.89 (159 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Moja rodzina uwielbia tak przygotowane truskawki. Zimową porą idealne do deserów, ciast. Tak przygotowana zalewa wystarcza na około 70 dag truskawek.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    Truskawki, najlepiej jednakowej wielkości
    1 szklanka cukru
    1 szklanka wody
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.89 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Sok

Truskawki w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: truskawki oczyścić, ułożyć w słoikach. Wodę, cukier i sok z cytryny zagotować, przestudzić, zalać truskawki w słoikach, odstawić na 1 godzinę. Następnie słoiki zakręcić, wstawić do garnka o podwójnym dnie, zagotować i gotować około 5 minut. Gorące wyjąć, odwrócić do góry dnem, pozostawić do wystudzenia.

Porady

1.sok z cytryny można zastąpić kwaskiem cytrynowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować