GRZYBOWE TRÓJKĄTY (TRIANGOLI ai FUNGHI)

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciekawa alternatywa dla tradycyjnych tostów. Z pewnościa przypadną do gustu najmłodszym smakoszom. Polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • na 10 trójkątów:

    10 kromek chleba tostowego
    200 g pieczarek
    ½ małego pora lub cebuli
    50 g tartego sera typu parmezan
    natka z pietruszki
    1 ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    masło
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki Tosty

Grzybowe trójkąty (triangoli ai funghi) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować farsz. Pora dokłądnie umyć i drobno pokroić. Oczyscić i pokroić pieczarki na małe kawałeczki. Parę pieczarek pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek z ząbkiem czosnku (w całości), po chwili dodać pora i posolić. Dusić przez moment pod przykryciem, dodać grzyby i dusić do momentu, aż wszystko będzie mięciutkie. Pod koniec smażenia odkryć patelnie, aby sok odparował i w ostatnim momencie dodać drobno posiekaną natkę pietruszki.
  • image-1lu8g4i 2. Wszystkie kromki chleba posmarować miękkim masłem z jednej strony, a następnie na 5 kromkach chleba (na stronie nie posmarowanej masłem)rozłożyć farsz i posypać serem. Przykryć 5 pozostałymi kromkami chleba i przekroić kromki tworząc trójkąty.
  • 3. Rozgrzać patelnie teflonową z odrobina oliwy z oliwek. Na każdy trójkąt przykleić z obu stron plasterek grzyba. Smażyć z obu stron na złoty kolor lekko dociskając dłonią lub szptułką do patelni (w ten sposób plasterki grzybów ładnie przykleją sie do chleba).
    Podawać gorące.
    Buon Appetito.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować