Sznycle grzybowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

fajna propozycja na obiad. A na drugi dzień ze sznycli które zostały były domowe hamburgery

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • duży filet z piersi kurczaka
    2 jajka
    1 cebula
    6 dużych pieczarek
    100 g startego żółtego sera
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    olej do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sznycle

Sznycle grzybowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso płuczemy i osuszamy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę również kroimy w kostkę, po czym wszystko przekładamy do miski, dodajemy żółty ser, mięso oraz roztrzepane jajka, połączone z mąką ziemniaczaną.
  • 2. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku. Na patelni rozgrzewamy olej i wykładamy porcje masy, formując płaskie sznycle. Smażymy z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować