Sznycle grzybowe

  • wyświetlono: 374 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

fajna propozycja na obiad. A na drugi dzień ze sznycli które zostały były domowe hamburgery

izaa_a
  • 6 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

duży filet z piersi kurczaka
2 jajka
1 cebula
6 dużych pieczarek
100 g startego żółtego sera
2 łyżki mąki ziemniaczanej
olej do smażenia
sól, pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Sznycle grzybowe

  • 1. Mięso płuczemy i osuszamy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę również kroimy w kostkę, po czym wszystko przekładamy do miski, dodajemy żółty ser, mięso oraz roztrzepane jajka, połączone z mąką ziemniaczaną.
  • 2. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku. Na patelni rozgrzewamy olej i wykładamy porcje masy, formując płaskie sznycle. Smażymy z obu stron.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsopieczarkipierś z kurczakaobiadsznycle
 

Komentarze

Podobne przepisy

Sznycle drobiowe w płatkach owsianych

Dodane przez: Futka

Sznycle drobiowe w płatkach owsianych

Propozycja na zdrowe, pożywne i...

Sznycle z kurczaka

Dodane przez: nidra583

Sznycle z kurczaka

Sznycle z kurczaka gotowe w ciągu...

Grzybowe kaszotto

Dodane przez: tonajezyku

Grzybowe kaszotto

Jeżeli może być risotto, to czemu...

kotlety grzybowe

Dodane przez: Świeca Urszula

Kotlety grzybowe

Mój niedzielny obiad to kotlety...

Sznycle

Dodane przez: pioge7

Sznycle obiadowe

bardzo dobry dodatek do obiadu