Grzybowe racuszki

4.5 (147 ocen)

Racuszki można także podać z ulubionym sosem. Doskonałe na obiad lub kolację. Jeśli podajemy je z sosem można podać je w towarzystwie ryżu. Im więcej damy grzybów tym placuszki nabierają lepszego smaku :)

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 szklanka mleka,
    • 0,5 szklanki jogurtu naturalnego,
    • 1,5 szklanki mąki,
    • 2 jajka,
    • Szczypta proszku do pieczenia,
    • Sól, pieprz do smaku,
    • Olej do smażenia
    • 1 cebula,
    • 20 dag pieczarek,
    • 20 dag grzybów leśnych
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Grzybowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę. Rumienimy na oleju. Między czasie grzyby kroimy w plasterki i dokładamy do cebuli. Razem smażymy, do ich miękkości. Doprawiamy do smaku. Studzimy delikatnie.
  • Przygotowanie 2. Mleko oraz jogurt przekładamy do miski. Dokładamy mąkę, jajka, proszek do pieczenia. Miksujemy ciasto naleśnikowe. Delikatnie doprawiamy do smaku. Dokładamy wcześniej przygotowane grzyby. Delikatnie mieszamy.
  • 3. Z ciasta smażymy racuszki na rozgrzanym oleju. Rumienimy je z obu stron. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Układamy na półmisku i dekorujemy zieleniną ( np. szczypiorek, pietruszka).

    Podajemy gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować