Tosty z pieczarkami, szynką i serem

4.91 (194 ocen)

  • 10 min

Tosty lubię w każdej postaci, z każdymi dodatkami. Nie posiadam w domu opiekacza ale jak tylko uda mi się pożyczyć od Teściowej, to robię ich tak dużo, jakbym chciała schować na zapas:)

  • 10 min

Składniki:

  • Na 3 tosty:

    6 kromek pieczywa tostowego
    2 pieczarki
    6 plasterków sera żółtego
    3 plasterki szynki
    2 łyżki masła
    2 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.91 (194 ocen)

Zobacz również:

Chleb Chleb tostowy Przystawki Tosty

Tosty z pieczarkami, szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy, kroimy w talarki i lekko posolone smażymy na patelni na łyżce masła.
    Kromki smarujemy z jednej strony majonezem, z drugiej pozostałym masłem.
    Na każdą dajemy plasterek sera. Następnie na jedną część dajemy plasterek szynki i odrobinę podpieczonych pieczarek, przykrywamy drugą częścią chleba. Pieczemy dłużej niż do "kontrolnej lampki". Są bardziej chrupkie i ser jest zdecydowanie lepszy:)

Porady

Tosty najlepiej smakują z ketchupem:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować