Tradycyjna śledziowa

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przesłała Grażyna Kosiorowska, Kolbuszowa.Jestem krawcową, mamą piątki dzieci i ciągle zajętą gospodynią domową.

  • Łatwy

Składniki:

  • - filety śledziowe (matjasów): 7 sztuk
    - jajka: 4 sztuki
    - ziemniaki (małe): 5 sztuk
    - buraki (małe): 5 sztuk
    - cebula: 2 sztuki
    - majonez (wg. uznania): 1 sztuka
    - szczypiorek (wg. uznania): 1 pęczek
    - sól (doprawic do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (doprawic do smaku wg. uznania): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tradycyjna śledziowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki i ziemniaki gotujemy osobno i studzimy.
  • 2. Filety kroimy w paseczki, układamy w salaterce i przykrywamy
    majonezem.
  • 3. Cebule drobno siekamy. Wrzucamy na wrzącą osoloną
    wodę. Odciskamy i układamy na śledziach.
  • 4. Ziemniaki ścieramy na tarce o dużych oczkach, wykładamy
    na cebulę i przykrywamy majonezem, pieprzymy.
    Buraki ścieramy na tarce do salaterki i przykrywamy majonezem.
    Posypujemy pieprzem. Na wierzch ścieramy jajka i przykrywamy majonezem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować