Tradycyjna śledziowa

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem krawcową, mamą piątki dzieci i ciągle zajętą gospodynią domową.

Składniki:

  • 7-10 filetów śledziowych (matjasów)
    4 jajka
    5 małych ziemniaków
    5 małych buraków
    2 cebule
    majonez
    szczypiorek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Tradycyjna śledziowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki i ziemniaki gotujemy osobno i studzimy.
  • 2. Filety kroimy w paseczki, układamy w salaterce i przykrywamy majonezem.
  • 3. Cebule drobno siekamy. Wrzucamy na wrzącą osoloną wodę. Odciskamy i układamy na śledziach.
  • 4. Ziemniaki ścieramy na tarce o dużych oczkach, wykładamy na cebulę i przykrywamy majonezem, pieprzymy. Buraki ścieramy na tarce do
    salaterki i przykrywamy majonezem. Posypujemy pieprzem. Na wierzch ścieramy jajka i przykrywamy majonezem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować