1.Białka ubić z cukrem, następnie połączyć z żółtkami i wymieszać z sypkimi składnikami.
2.Piec w nagrzanym piekarniku około 40 minut (tortownica o średnicy 23cm lub blaszka 20x25cm).
3.Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części.
4.Całe jaja ubić z cukrem na parze. Gdy będą gorące i gęste odstawić do wystygnięcia co jakiś czas mieszając.
5.Kawę i kakao sparzyć niewielką ilością wrzątku. Masło utrzeć i po łyżce dodawać wystudzoną pianę. Pod koniec ucierania dodać wystudzoną kawę, kakao oraz spirytus. Ucierać tylko do połączenia składników, żeby masa się nie zważyła.
6.Biszkopta nasączyć i przełożyć masą.
7.Wierzch tortu udekorować polewą i posypać zmielonymi orzechami. Tort przed podaniem schłodzić. Smacznego :)
Komentarze