TORT Z OWOCAMI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tort na wyjatkowe okazje. Chciazby na okazję świętowania kolejnego pieknego dnia! Wszak kazda okazja jest dobra

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • biszkopt:
    4 jajka
    10 łyżek cukru
    10 łyżek mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    krem:
    500 ml śmietany kremówki
    cukier puder do smaku
    3 łyżki soku z cytryny
    do nasączenia:
    poncz cytrynowy( woda, sok z cytryny, cukier do smaku)
    50 dag truskawek
    30 dag borówki amerykańskiej
    czekoladowe ołówki do obłożenia boków tortu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty

Tort z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy pianę na sztywno, dodajemy po jednym żółtku, ciągle miksujemy. Stopniowo dodajemy cukier, miksujemy. Na sam koniec wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy łyżką. Przekładamy do tortownicy, pieczemy ok 15-20 minut, do suchego patyczka w temp 170 st.
    * Śmietanę ubijamy na sztywno, dosładzamy wg uznania cukrem pudrem, dodajemy sok z cytryny. Odkładamy 1/3 częśc masy, do pozostałej masy śmietanowej dodajemy borówki amerykańskie,( odkładamy pól szklanki owoców na górę tortu)
    * Przestudzony biszkopt przekrawamy na połowę, nasączamy. Na dolny blat kładziemy 2/3 kremu, wykładamy górny blat. Wierzch i boki smarujemy pozostałym kremem.
    *Boki tortu obkładamy czekoladowymi ołówkami. Ściskami kokardką.
    *Truskawki kroimy na kawałki, układamy an wierzchu tortu, na środku dajemy pozostawione borówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować