Dodatkowo;
1 kg truskawek
2 galaretki truskawkowe
1/2 cytryny
2.Białka ubić z cukrem w mikserze, dodać żółtka, dalej ubijać.
3.Następnie dodać obie mąki , proszek do pieczenia, wymieszać. Na koniec dodać olej i wodę , lekko wymieszać.
4.Przygotować 2 formy o średnicy20x32 cm posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem pergaminowym. Ciasto przelać do formy . Piec w 180 stopniach około 40 min.
5.Budyń ubić z żółtkami, cukrem i1/2 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować. Rozprowadzony budyń wlać do gotującego się mleka. Chwilę gotować a następnie ostudzić.
6.Margarynę utrzeć w mikserze, dodając po 1 łyżce budyniu.
7.Truskawki umyć oczyścić z szypułek. Galaretki rozpuścić w trzech szklankach wrzącej wody.
8.Ostudzone jedno ciasto nasączyć wodą z cytryną, posmarować połową kremu, wyłożyć połowę truskawek. Przełożyć drugim ciastem, nasączyć, wyłożyć pozostały krem i truskawki. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na około 3 godz.
Komentarze