Ciekawa, oryginalna propozycja na obiad. Z takich składników przeważnie robiłam siekane kotlety, ale zachciało mi się poeksperymentować. W efekcie wyszła zapiekanka w formie tortu, która ładnie się prezentuje na stole. Polecam.
2 godz.
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
pieczarki ok 250 g
2 jajka
2 łyżki majonezu
3 łyżki mąki pszennej
przyprawa di kurczaka
pół bagietki
sól i pieprz
Tort mięsno-grzybowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki umyć,oczyścić, osuszyć i podsmażyć na patelni, przyprawić solą i pieprzem.
2.Pierś umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Przełożyć do miski, posypać przyprawą do kurczaka. Wymieszać.
3.Do kurczaka dodać jajka, mąkę, majonez, i podsmażone pieczarki. Wszystko dokładnie wymieszać.
4.Bagietkę pokroić na kromki, ułożyć na dnie naczynia żarodopornego lub formy do tarty.
5.Piec w ok godziny w 220 st.
Smacznego.
Komentarze