Tort mięsno-grzybowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ciekawa, oryginalna propozycja na obiad. Z takich składników przeważnie robiłam siekane kotlety, ale zachciało mi się poeksperymentować. W efekcie wyszła zapiekanka w formie tortu, która ładnie się prezentuje na stole. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    pieczarki ok 250 g
    2 jajka
    2 łyżki majonezu
    3 łyżki mąki pszennej
    przyprawa di kurczaka
    pół bagietki
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Dania główne Zapiekanki

Tort mięsno-grzybowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć,oczyścić, osuszyć i podsmażyć na patelni, przyprawić solą i pieprzem.
    2.Pierś umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Przełożyć do miski, posypać przyprawą do kurczaka. Wymieszać.
    3.Do kurczaka dodać jajka, mąkę, majonez, i podsmażone pieczarki. Wszystko dokładnie wymieszać.
    4.Bagietkę pokroić na kromki, ułożyć na dnie naczynia żarodopornego lub formy do tarty.
    5.Piec w ok godziny w 220 st.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować