GULASZ MIĘSNO GRZYBOWY

4.5 (150 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszne danie obiadowe. Połączenie łopatki ze smacznymi grzybami leśnymi

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 70 dag łopatki wieprzowej
    1 kg grzybów leśnych mieszanych
    2 marchewki
    1 pietruszka
    2 cebule
    2 lity bulionu warzywnego
    8 łyżek keczupu
    4 łyżki śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Gulasz mięsno grzybowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby odgotowujemy ok 10 minut w osolonej wodze,grzyby odsączamy, podsmażamy na oleju, kiedy grzubki zaczną się przyrumieniąć wkrajamyw drobną kosteczkę jedną cebulę. Podsmażamy do zrumienienia cebulki razem z grzybkami. Odstawiamy
  • 2. Łopatkę kroimy w drobną kosteczkę, podsmążamy na rumiano na rozgrzanym oleju. Kiedy mięsko się zarumieni, przekładamy mięsko do garnuszka, dolewamy bulion, dodajemy grzyby z cebulką. Wkrajamy w kosteczkę pietruszkę, marchewkę,1 cebulę w kosteczkę, dodajemy keczup. Gotujemy ok.40 minut. Po tym czasie śmietanę hartujemy odrobiną wywaru z gulaszu, po czym dajemy śmietanę do gulaszu,mieszamy juz nie gotujemy.

Porady

Z mrożonych grzybków gulasz do przygotowania cały rok

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować