Tort czekoladowy

0 (0 ocen)

  • Średni

Tort czekoladowy

  • Średni

Składniki:

  • - Biszkopt:jaj: 6 sztuk
    - cukru: 1.5 szklanki
    - mąki: 2 szklanki
    - proszku do pieczenia: 2 łyżeczki
    - oleju: 6 łyżek
    - wody gotowanej letniej: 6 łyżek
    - kakao: 2 łyżki
    - Poncz:kawy rozpuszczalnej: 2 łyżki
    - ciepła woda: 0.5 szklanki
    - wódki: 1 łyżka
    - Krem:jajka: 4 sztuki
    - cukru pudru: 0.5 szklanki
    - masła lub margaryny: 1 sztuka
    - serka homogenizowanego 150g x 2: 2 sztuki
    - mleka w proszku: 1.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Tort czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tort czekoladowy 1. Biszkopt :Białka ubić z cukrem na sztywno i dodać żółtka, wodę z
    olejem, połączyć, dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do
    pieczenia i kakao. Wszystko delikatnie połączyć.
  • Tort czekoladowy 2. Biszkopt upiec w temp.170 stopni, przez 45 minut
  • 3. Po upieczeniu zimny biszkopt przekroić
    na 3 krążki. Każdy krążek nasączyć ponczem, przełożyć kremem.
    Polać polewą czekoladową.
  • 4. Poncz: Kawę rozpuścić w pól szklanki wody, dodać wódkę.
  • 5. Krem:Jajka z cukrem ubić na parze i wystudzić. Utarte masło połączyć
    z jajkami(porcjami za pomocą miksera)Dodawać porcjami mleko w proszku i
    serek homogenizowany
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować