Torcik zakochanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt
Białka ubić dodać cukier dalej ubijać na sztywno na końcu połączyć z żółtkami . Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao. Wylać na blaszkę o wymiarach (serce 21x 21cm) piec około 30 minut w piekarniku na 150 stopni. Studzimy i nasączamy ponczem ( wódką, woda i sok z cytryny dokładnie wymieszać) tak aby biszkopt był nasączony w każdym miejscu.
2.Cukierki krówki rozpuszczamy dodajemy masło, dokładnie mieszamy.
3.Masę krówkową studzimy tak aby nie zastygło i wsypujemy ryż preparowany, dokładnie mieszamy i przekładamy na biszkopt.
4.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wylewamy na masę krówkową.
5.Schłodzoną śmietanę przelewamy do miski dodajemy cukier puder ubijamy na szybkich obrotach, później obroty miksera zmniejszamy. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach wrzącej wody, studzimy. Gdy śmietana jest już dobrze ubita dodajemy stopniowo żelatynę i miksujemy mikserem na wolnych obrotach, na końcu dodajemy kilka kropel barwnika czerwonego.Ubitą śmietanę wkładamy do szprycownicy i dekorujemy torcik na końcu układamy kolorowe cukierki dekoracyjne.
Komentarze