Tęczowo-kokosowa babka

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Tęczowa babka pięknie wygląda i super smakuje, połączenie tylu smaków galaretek i kokosa daje fajny posmak:)

  • 3 godz.

Składniki:

  • 5 galaretek:
    żółta
    błękitna
    pomarańczowa
    różowa
    zielona
    250ml mleka kokosowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tęczowo-kokosowa babka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę podzielić na pół i wsypać do osobnych miseczek, powinno być 10 miseczek.
    Do 5 miseczek z każdego koloru wlać po 250 ml wrzątku i odstawić do wystudzenia.
    Do kolejnych 5 miseczek wlać tylko 200 ml wrzątku i odstawić do wystudzenia, gdy ostygną dolać po 50 ml mleka kokosowego dobrze wymieszać.
  • 2. Do formy babki o pojemności 2,5litra wlewamy w kolejności galaretki.
    Można zacząć od najjaśniejszej lub najciemniejszej - jak wolimy.
    Wlewamy kolejno: najpierw galaretkę czystą a na nią galaretkę mleczną w tym samym kolorze.Poprzednia warstwa musi stężeć by móc wlewać kolejną galaretkę.Po wylaniu wszystkich galaretek odstawiamy do lodówki.
  • 3. Galaretkę z formy wyjmujemy za pomocą zanurzenia formy babki na kilka sekund w ciepłej wodzie.Odwracamy do góry dnem na talerz i gotowe. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować