Tarta z zapiekanym budyniem i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Niepełną szklankę mleka odmierzamy i rozpuszczamy budynie, resztę mleka zagotowujemy wraz z cukrem.
Do gotującego się mleka wlewamy budynie i chwilę gotujemy cały czas mieszając, aż budyń zgęstnieje.Budyń powinien mieć konsystencję bardzo gęstą. po ostygnięciu dodajemy twarogu sernikowego i chwilę miksujemy.
2.Składniki na ciasto zagniatamy razem tak długo aż ciasto będzie elastyczne i nie będzie kleiło się do dłoni...
Zawijamy w folię i wkładamy na 30 min. do lodówki. Następnie rozwałkowujemy.
3.Obieraczką do warzyw, obieramy jabłka na tyle na ile jest to możliwe i formujemy z nich różyczki..
4.Blachę do tart smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Następnie nakładamy ciasto i przelewamy budyń. Układamy nasze różyczki. Pieczemy około 25-30 min w tem. 200st. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze