Tarta z serem

0 (0 ocen)

  • Średni

Tarta jest krucha, bardzo delikatna, po prostu przepyszna...

  • Średni

Składniki:

  • CIASTA::
    - mąka pszenna: 35 dekagramów
    - cukier: 15 dekagramów
    - żółtka: 2 sztuki
    - margaryna: 15 dekagramów
    - sól: 1 szczypta
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - skórka z 1/2 cytryny: 1 sztuka
    - kompot z jabłek: 100 mililitrów
    NADZIENIE::
    - twaróg półtłusty: 250 gramów
    - serek mascarpone: 125 gramów
    - cukier: 8 dekagramów
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - Jajko: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Kompot

Tarta z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tarta z serem2 1. Ze składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną rozwałkować i wylepić dno formy na tartę o śr.27cm, nakłuć widelcem.
  • Trta z serem3 2. Twaróg zmiksowaćz serkiem i cukrami oraz jajkiem. Gotową masę wylać na przygotowany spód. Drugą część ciasta rozwałkować i przykryć masę serową. Skleić brzegi obu warstw ciast. Piec ok. 40-45min w temp. 160st. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować