Tarta z serami kozimi, cukinią i pomidorkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dla wielbicieli kozich serów.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    musztarda
    pół szklanki śmietany 18 %
    3 jajka
    100 g startego twardego sera koziego
    pieprz
    świeża bazylia
    10 kolorowych pomidorków
    rolada z koziego sera z pleśnią
    1 cukinia
    sól
    tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z serami kozimi, cukinią i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tarta z serami kozimi, cukinią i pomidorkami 1. Warzywa umyłem , osuszyłem. Pomidorki pokroiłem na pół, ser na małe kawałki.
    Cukinię ze skórką przeciąłem wzdłuż na pół i pokroiłem w cienkie plasterki, blanszowałem 3 minuty w osolonym wrzątku, osączyłem, osuszyłem.
    Natłuszczoną formę żaroodporną wylepiłem ciastem, posmarowałem musztardą. Ułożyłem na cieście cukinię.

    Jajka wymieszałem ze śmietaną, tartym serem, solą i pieprzem, wylałem na ciasto.
    Na wierzchu rozłożyłem pomidorki i krążki rolady koziego sera. Zapiekałem 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed podaniem posypałem listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować