Tarta ze szpinakiem, mozzarellą i pomidorkami

4.46 (205 ocen)

Pyszna odmiana codziennego menu. Świetna na obiad lub kolację.

Składniki:

  • Ciasto:
    250g mąki
    150g zimnego masła
    1 łyżeczka soli
    jajko

    Farsz:
    450g mrożonego szpinaku
    2 łyżki masła
    sól, pieprz
    czosnek granulowany
    2 jajka
    łyżka kwaśnej śmietany
    2 łyżki bułki tartej
    op. małej mozzarelli
    szkl pomidorków koktajlowych
Wystaw ocenę:

4.46 (205 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Tarta ze szpinakiem, mozzarellą i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto siekamy i zagniatamy. Wstawić do lodówki na godzinę.
  • 2. Szpinak dusić na maśle z dodatkiem przypraw do całkowitego rozmrożenia. Gdyby był zbyt wodnisty, odparować. Ostudzić. Jajka rozbełtać ze śmietaną, wymieszać ze szpinakiem.
  • 3. Ciastem wylepić posmarowaną masłem formę. Posypać bułką tartą. Wyłożyć farsz i poukładać kulki mozzarelli i połówki pomidorków. Piec ok 25-30 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Pomidor Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

4.51 (154 ocen)

makaron ze szpinakiem

To może cię zainteresować