Tarta serowa z rabarbarem w galaretce

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Super przepis na smaczne ciasto z rabarbarem.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mąka pszenna 25 dag
    Margaryna 12,5 dag
    Jajka 4 szt.
    Kwaśna śmietana 1 łyżka
    Cukier waniliowy 3 szt.
    Twaróg ½ kg
    Rabarbar 5 łodyg
    Szczypta soli
    Galaretka cytrynowa 2 torebki
    Kisiel czerwony 1 torebka
    Tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tarta serowa z rabarbarem w galaretce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, margaryny, dwóch żółtek, śmietany, jednym cukrem waniliowym i soli zagnieść ciasto, owinąć folią i przenieść w chłodne miejsce. W między czasie twaróg utrzeć z dwoma jajkami, dwoma żółtkami oraz dwoma cukrami waniliowymi. Schłodzone ciasto rozwałkować, przenieść do przygotowane foremki i nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 12 minut. Zrumione ciasto posypać sypkim kisielem, wyłożyć przygotowany ser, następnie ułożyć obrany rabarbar i piec przez 25 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu zalać rozpuszczoną według opisu na opakowaniu galaretką i ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować