Tarta z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.KROK 1: Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać cukier puder i pokrojoną margarynę. Dodać żółtko, jajo i zagnieść ciasto. Odstawić do lodówki na 1 godzinę.
KROK 2: Rozwałkować ciasto i wyłożyć nim formę do tarty. 3 łodygi rabarbaru obrać, pokroić na małe kawałki, zasypać cukrem i gotować do miękkości rabarbaru.
KROK 3: Jajka wymieszać z mąką i serkiem, dodać masę rabarbarową, wymieszać. Masę wylać na ciasto. Pozostały rabarbar pokroić na mniejsze kawałki, obtoczyć w cukrze i wyłożyć na masę.
KROK 4: Z reszty ciasta wyciąć paski i ułożyć na tarcie w kratkę.
Piec w temp. 170 stopni około 45-50 minut.
Komentarze