Tarta jagodowa

  • wyświetlono: 1312 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

ciasto sezonowe

luna19
  • 12 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

ciasto
1,5 szkl maki pszennej
0,5 szkl cukru pudru
120 g masła
2 żółtka

nadzienie
niepełna szklanka jagód
200 ml śmietany 18%
0,5 szkl cukru pudru
1 jajko
125 g twarogu
1 łyżka kopiasta mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania przepisu:

Tarta jagodowa

  • 1. Ciasto zagniatamy i wylepiamy nim formę do tarty, podpiekamy ok 15 min w temp 180 st.
    Śmietanę, twaróg, jajko, cukier i makę ziemniaczaną wkładamy do miski i blendujemy na jednolitą masę. Na podpieczone ciasto wysypujemy jagody (mogą być mrożone) i oblewamy masą serowo-śmietanową. Wstawiamy do piekarnika na ok 20-25 min.
    Przestudzoną tartę przekładamy ostrożnie na paterę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tartaCiastoDeserJagody

Komentarze

Podobne przepisy

image-033cfad

Dodane przez: Teodorka

Ciasto jagodowo-jogurtowe

Lekkie jagodowo-jogurtowe ciastko....

Sernik jagodowo-adwokatowy

Dodane przez: martula85

Sernik jagodowo-adwokatowy

Spód ciasta wykonany jest ze znanych...

Sernik jagodowy

Dodane przez: Kasia_S

Sernik jagodowy

taki sernik zadowoli niejednego...

Ciasto jagodowo-kokosowe

Dodane przez: zielony liść

Ciasto jagodowo-kokosowe

Biszkopt z masą śmietankowo-jagodową...

Torcik makowo-jagodowy

Dodane przez: anjaa

Torcik makowo-jagodowy

Połączyłam kilka smaków i muszę...

jagodowe ciasto

Dodane przez: Bo-Bożena

Jagodowe ciasto

Ciasto pachnące owocami leśnymi...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE