Tarta jagodowa

4.48 (198 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

ciasto sezonowe

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto
    1,5 szkl maki pszennej
    0,5 szkl cukru pudru
    120 g masła
    2 żółtka

    nadzienie
    niepełna szklanka jagód
    200 ml śmietany 18%
    0,5 szkl cukru pudru
    1 jajko
    125 g twarogu
    1 łyżka kopiasta mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.48 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Desery

Tarta jagodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto zagniatamy i wylepiamy nim formę do tarty, podpiekamy ok 15 min w temp 180 st.
    Śmietanę, twaróg, jajko, cukier i makę ziemniaczaną wkładamy do miski i blendujemy na jednolitą masę. Na podpieczone ciasto wysypujemy jagody (mogą być mrożone) i oblewamy masą serowo-śmietanową. Wstawiamy do piekarnika na ok 20-25 min.
    Przestudzoną tartę przekładamy ostrożnie na paterę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować