Tagliatelle ze szpinakiem i piersią z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w grubą kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i zalewamy delikatnie sosem sojowym. Wszystko ze sobą mieszamy. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię (najlepiej teflonową, aby się nie przywierało) i smażymy do uzyskania złotego koloru.
2.Wstawiamy wodę na makaron, gotujemy i wrzucamy tagliatelle.
3.Mrożony szpinak wykładamy na patelnię i czekamy aż zmięknie, dodajemy, sól, pieprz,czosnek i dodajemy śmietankę. Na sam koniec dodajemy ugotowany makaron i wszystko mieszamy ze sobą.
4.Na talerz wykładamy makaron, dookoła wykładamy kawałki kurczaka, a całość posypujemy rukolą i pokrojonymi suszonymi pomidorami.
Komentarze