Tagliatelle ze szpinakiem i piersią z kurczaka

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Lubicie szybkie, sycące i zdrowe dania? Jeśli tak to koniecznie musicie wypróbować ten przepis :)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • - makaron tagliatelle: 0.5 opakowania
    - podwójna pierś z kurczaka: 1 sztuka
    - sos sojowy: 0.25 szklanki
    - mrożony szpinak (liście): 5 sztuk
    - ząbki czosnku przeciśnięte: 2 sztuki
    - śmietanka 36%: 0.33 szklanki
    - sól, pieprz, tymianek: 2 łyżeczki
    DEKORACJA::
    - rukola podarta na kawałki: 0.33 opakowania
    - suszone pomidory: 8 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle ze szpinakiem i piersią z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w grubą kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i zalewamy delikatnie sosem sojowym. Wszystko ze sobą mieszamy. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię (najlepiej teflonową, aby się nie przywierało) i smażymy do uzyskania złotego koloru.
  • 2. Wstawiamy wodę na makaron, gotujemy i wrzucamy tagliatelle.
  • 3. Mrożony szpinak wykładamy na patelnię i czekamy aż zmięknie, dodajemy, sól, pieprz,czosnek i dodajemy śmietankę. Na sam koniec dodajemy ugotowany makaron i wszystko mieszamy ze sobą.
  • 4. Na talerz wykładamy makaron, dookoła wykładamy kawałki kurczaka, a całość posypujemy rukolą i pokrojonymi suszonymi pomidorami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować