Tagliatelle ze szpinakiem, piersią kurczaka i orzechami

4.5 (141 ocen)

DOSKONAŁE NA LETNI OBIADEK

Składniki:

  • Makaron tagliatelle 400 g opakowanie serka mascarpone 250g czosnek 2- 3- ząbki świeży szpinak 500 g.
    pierś drobiowa 1/2 sztuki
    orzech włoski 10 sztuk sól , pieprz, gałka muszkatołowa masełko , olej
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle ze szpinakiem, piersią kurczaka i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak umyłam , osuszyłam, rozdrobniłam.
    Pierś pokroiłam w mniejsze paski, orzechy wyłuskałam, rozdrobniłam, podsmażyłam z dodatkiem soli na niewielkiej ilości oleju, pod koniec smażenia dodałam orzechy, odstawiłam.
    W głębokiej patelni rozgrzałam niewielką ilość masła, dodałam szpinak dusiłam przez kilka minut. Dodałam serem mascarpone, podsmażoną pierś z orzechami, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, zagotowałam, gotowałam przez chwilę.
    Makaron tagliatelle ugotowałam al dente odcedziłam dodałam do szpinaku, wymieszałam. ponownie doprawiłam do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować