Tagliatelle ze szpinakiem i fetą

4.49 (143 ocen)

  • 30 min

pomysł na szybki obiadek :)

  • 30 min

Składniki:

  • -opakowanie makaronu tagliatelle (lub innego, np. penne)
    mój makaron był z dodatkiem lubczyku :)
    -300g świeżego szpinaku
    -200g jogurtu greckiego
    -200g sera feta
    -2 ząbki czosnku
    -oliwa z oliwek lub olej
    -sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.49 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy "al dente" według przepisu z opakowania. Szpinak płuczemy pod bieżącą wodą, odcinamy łodyżki i siekamy. Na oliwie podsmażamy 2 ząbki czosnku - wyciśnięte lub drobno pokrojone. Dodajemy szpinak i zostawiamy do momentu, aż zmiejszy swą objętość. Rozdrabniamy fetę i łączymy z jogurtem, następnie dodajemy do szpinaku i dokładnie mieszamy. Zostawiamy na lekkim ogniu by ser się nieco roztopił. Można dodać trochę pieprzu i ulubionych ziół. Odradzam dodawanie soli, gdyż smak fety w zupełności wystarcza aby szpinak nie smakował jak trawa :). Makaron dodajemy do sosu i całość mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować