Szybkie leczo wielowarzywne

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowe, szybkie i pyszne danie jednogarnkowe. Polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • 3 młode cukinie
    5 różyczek kalafiora
    5 różyczek brokułu
    1 duża cebula
    200 gr salami w kawałku
    ½ szkl pikantnego keczupu
    2 kopiaste łyżeczki musztardy miodowej
    1 łyżeczka wegety
    Olej do smażenia
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Szybkie leczo wielowarzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, osuszyć. Z cukinii odciąć końcówki, pokroić w grubsze plastry, następnie w ćwiartki. Różyczki kalafiora i brokułu pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę obrać z łupin i drobno posiekać. Salami pokroić w plastry, następnie w kostkę.
  • 2. W dużym garnku rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie dodać warzywa – cukinię, kalafiora oraz brokuły. Dokładnie wymieszać i dusić na małym ogniu ok. 15 minut. Dodać salami w kostkach, keczup, musztardę, wegetę, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać i całość dusić często mieszając do miękkości warzyw. Od razu podawać np. z kromką chleba, lub ziemniakami z wody.

Porady

Składniki podane na 3 porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Cukinia Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Węgierska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować