Szybkie leczo wielowarzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa umyć, osuszyć. Z cukinii odciąć końcówki, pokroić w grubsze plastry, następnie w ćwiartki. Różyczki kalafiora i brokułu pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę obrać z łupin i drobno posiekać. Salami pokroić w plastry, następnie w kostkę.
2.W dużym garnku rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie dodać warzywa – cukinię, kalafiora oraz brokuły. Dokładnie wymieszać i dusić na małym ogniu ok. 15 minut. Dodać salami w kostkach, keczup, musztardę, wegetę, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać i całość dusić często mieszając do miękkości warzyw. Od razu podawać np. z kromką chleba, lub ziemniakami z wody.
Komentarze