Szybkie ciasto z budyniem i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Budyń :
200ml mleka zagotować razem z cukrem dodać budyń rozprowadzony w reszcie mleka. Ponownie zagotować, zdjąć z ognia i zostawić do przestygnięcia.
Ciasto :
Jajka z cukrem ubić na białą puszystą masę. Następnie dodać śmietanę i olej, dokładnie wymieszać. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, miksować do połączenia składników.
Kruszonka :
Z podanych składników zagnieść kruszonkę.
2.Ciasto przelać na blachę o wymiarach 24x24cm wyłożoną papierem do pieczenia, następnie położyć kawałki brzoskwiń i budyniu posypać kruszonką.
Piec ok 55 min w 180C.
Porady
ciasto można zrobić z każdym ulubionym owocem np. śliwką, wiśnią czy jabłkiem.
Komentarze