Szybka Wuzetka

4.5 (198 ocen)

  • 60 min

Pyszna jak ze sklepu

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto Czekoladowe:
    1 szklanka mąki
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 budyń czekoladowy
    1 szklanka cukru
    20 dag margaryny
    4 jajka
    2 łyżki ciemnego kakao
    2 łyżeczki p. do pieczenia

    1,5 l kremówki 30%
    6 łyżeczek żelatyny (rozpuszczonej w 1/2 szklanki wody)
    2 śmietan-fiksy
    0,5 szklanki cukru pudru
    2 op. cukru waniliowego

    woda lub poncz do nasączenia

    gęsta polewa czekoladowa
    1 palma
    0,30 dkg cukru pudru
    3 łyżki ciemnego kakao
    7 łyżek wody
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Ciasto czekoladowe Desery

Szybka wuzetka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami. Dodać mąki, kakao, budyń oraz p. do pieczenia. Na końcu włożyć ubitą pianę i delikatnie wymieszać. Wstawić do piekarnika i piec 40 minut. Po wystygnięciu kroimy na pół.

    Kremówkę ubijamy dodajemy cukier puder i cukier waniliowy i przygotowaną rozpuszczoną żelatynę . Szybko miksujemy. Wykładamy kremówkę na ciasto i kładziemy drugi blat czekoladowy i dociskamy., aby ciasto było z każdej strony równe. Polewamy polewą i dekorujemy kleksami kremówki. Schładzamy najlepiej całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować