Szpinak sauté w słoikach

4.46 (195 ocen)

  • 20 min

Dla niemowląt od piątego miesiąca, do obiadu lub jako składnik koktajlu. ;)

  • 20 min

Składniki:

  • 2 kilogramy świeżych liści szpinaku
    2 szklanki wody
    5 słoiczków po 250 ml
    50 ml spirytusu
Wystaw ocenę:

4.46 (195 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Szpinak sauté w słoikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak dokładnie myjemy pod bieżącą, zimną wodą. Następnieusuwamy korzenie i kroimy na trzy części.

    Liście wrzucamy do garnka, zalewamy dwiema szklankami wody i parzymy na średniej wielkości ogniu przez około dziesięć minut.

    W tym czasie porządnie myjemy słoiki, zakrętki dokładnie przecieramy wacikiem nasączonym spirytusem. Następnie wyparzamy je zalewając wrzątkiem.

    Szpinak miksujemy blenderem i przekładamy do czystych słoików.
    Zakręcamy i pasteryzujemy. 
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować