Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki:
Podane składniki zmiksować na gładką masę, miskę przykryć folią spożywczą i pozostawić na 30 minut. Patelnie nasmarować tłuszczem i za pomocą łyżki wiązowej nabierać ciasto i wylewać na rozgrzaną patelnię jednocześnie rozprowadzając na całą powierzchnię. Smażyć z obu stron do zrumienienia.
2.Farsz serowy:
Ser rozetrzeć widelcem lub zetrzeć na tarce, połączyć z resztą składników smarować każdy naleśnik po czym zwinąć w rulon lub w kopertę. Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
3.Sos budyniowy:
Wszystkie składniki zmiksować i wyłożyć na naleśniki. Zapiekać 40 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem .
Komentarze