Krokiety Z Pieczarkami, Szpinakiem I Fetą

4.33 (3 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Takie krokiety to idealny pomysł na drugie danie dla całej rodziny, prosty pomysł a pyszny :)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na około 6-7 naleśników o śred 22 cm

    1 szkl mąki pszennej tortowej
    2 jajka kl L
    trzy szczypty soli
    1/2 szkl wody gazowanej
    3/4 szkl mleka lub napoju migdałowego, sojowego lub ryżowego
    2 łyżeczki roztopionego masła
    Farsz:

    4 bryłki szpinaku zamrożonego (brykiet)
    250 g pieczarek
    1/2 główki cebuli
    2 ząbki czosnku
    1/2 opakowania sera sałatkowego typu Feta
    sól, pieprz

    Do obtoczenia/panierki:
    1 małe jajko
    2 łyżki mleka
    bułka tarta
    sól, pieprz do jajka
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Krokiety z pieczarkami, szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Składniki na naleśniki miksujemy i odstawiamy na 10-15 minut. W tym czasie szklimy cebulkę, oraz czosnek oraz przesmażamy razem z nimi pieczarki. Pieczarki w trakcie smażenia solimy i pieprzymy.
    Po przesmażeniu pieczarek dodajemy szpinak i całość smażymy do odparowania.
    Na sam koniec wkruszamy ser fetę, ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku i odstawiamy na bok.
    2. Teraz smażymy naleśniki.
    Naleśniki aby nie pękały przykrywamy talerzem i odstawiamy na czas przygotowania farszu.
    Krokiety możemy obsmażyć na masełku bez panierki lub obtoczyć je w jajko i bułkę tarta i obsmażyć z każdej strony. Smacznego !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować