Spaghetti z pistacjowym pesto

0 (0 ocen)

  • 15 min

Uwielbiam pistacje i uwielbiam pesto, a do tego makaron i nic więcej mi nie trzeba :D Dzisiaj zapraszam na spaghetti w połączeniu z mocno pistacjowym pesto na bazie bazylii i rukoli. Szybka i prosta propozycja, która dostarczy nam mnóstwo smaku i pięknego aromatu :)

  • 15 min

Składniki:

  • - 1 drzewko bazylii
    - 1 garść rukoli
    - 70 g pistacji (obranych z łupin)
    - 50 g parmezanu
    - 3 ząbki czosnku
    - sól ziołowa
    - około 3/4 szklanki oliwy z oliwek
    - świeżo zmielony pieprz
    + makaron spaghetti
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Spaghetti z pistacjowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rozdrabniacza wkładamy ząbki czosnku, oczyszone listki bazylii i rukoli, dolewamy część oliwy z oliwek i miksujemy dla deliktanego rozdrobnienia składników. Następnie dodajemy rozbite w moździerzu pistacje, starty parmezan i dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek. Wszystko ponownie miksujemy dla odpowiedniego połączenia składników. Pesto doprawiamy solą ziołową i dość sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

    Pesto mieszamy z gorącym, ugotowanym al dente spaghetti i gotowe! :D Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować