Makaron z Pistacjowym Pesto

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Aromatyczne, zdrowe i obłędne danie które przygotujesz ekspresowo !

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g niesolonych łuskanych pistacji
    1-2 ząbki czosnku
    4 łyżki startego parmezanu
    kilka listków bazylii (ja dałam 6)
    50ml wody ( w razie potrzeby można dodać więcej )
    40ml oliwy
    Sól i pieprz do smaku

    Dodatkowo:
    500g ugotowanego makaronu rigatoni lub dowolnego
    parmezan
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pesto Dania z makaronem

Makaron z pistacjowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Do misy blendera wrzucić pistacje, parmezan, oliwę, bazylię, wodę, czosnek i całość dokładnie zblendować na jednolitą masę po czym doprawić solą ora pieprzem.

    2.Przygotowane pesto podawać wymieszane z ugotowanym makaronem, a wierzch makaronu posypać startym parmezanem. Smacznego ❤
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować