Aromatyczne, zdrowe i obłędne danie które przygotujesz ekspresowo !
15 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
200g niesolonych łuskanych pistacji
1-2 ząbki czosnku
4 łyżki startego parmezanu
kilka listków bazylii (ja dałam 6)
50ml wody ( w razie potrzeby można dodać więcej )
40ml oliwy
Sól i pieprz do smaku
Dodatkowo:
500g ugotowanego makaronu rigatoni lub dowolnego
parmezan
Makaron z pistacjowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Do misy blendera wrzucić pistacje, parmezan, oliwę, bazylię, wodę, czosnek i całość dokładnie zblendować na jednolitą masę po czym doprawić solą ora pieprzem.
2.Przygotowane pesto podawać wymieszane z ugotowanym makaronem, a wierzch makaronu posypać startym parmezanem. Smacznego ❤
Komentarze