Szaszłyki z białą kiełbasą

5 (4 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pierwsze w tym roku szaszłyki z grilla ,pogoda dopisała więc czas zacząć grillowanie.
Szaszłyki z białą kiełbasą oraz warzywami wyszły pyszne, a do tego ziemniaki z popiołu. Nic więcej nie trzeba .

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kiełbaski białe krótkie 15 szt,
    ziemniaki około 20 szt,
    cebula żółta 2 szt,
    cebula czerwona 2 szt,
    papryka czerwona 2 szt,
    olej 3 łyżki,
    przyprawa do grilla,
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki

Szaszłyki z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nieduże ziemniaki obrać, opłukać, a następnie lekko podgotować, odcedzić i wystudzić.
    Paprykę czerwoną oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać i pokroić w mniejsze kawałki.
    Cebulę czerwoną i żółtą obrać i pokroić w grubsze plastry.
    Wszystkie składniki skropić oliwą.
    Na patyczki do szaszłyków nabijać zaczynając od papryki na przemian warzywa i kiełbaskę.
    Pamiętajmy, że kończymy również papryką.
    Szaszłyki oprószamy ulubioną przyprawą, układamy na tacce i wkładamy do rozgrzanego grilla.
    Grillujemy co jakiś czas obracając szaszłyki , do miękkości warzyw i przyrumienienia kiełbasek.

    Smacznego.

Porady

Jeżeli ziemniaczki są większe wtedy dzielimy na połówki, małe nabijamy w całości. Przygotowanie około 40 minut + grillowanie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować