Sycący barszcz ukraiński

5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robię różne zupy, a ten barszcz z fasolą, dużą ilością warzyw i śmietaną należy do najbardziejsycących. A przy tym jest bardzo smaczny.

Składniki:

  • ● 1/2 kg buraków
    ● kawałek kapusty włoskiej
    ● 2 marchewki
    ● pietruszka
    ● kawałek pora
    ● 2-3 ziemniaki
    ● 1/2 szkl. białej fasoli
    ● 2 łyżki przecieru pomidorowego
    ● kilka łyżek śmietany
    ● 1/2 łyżki mąki
    ● przyprawy: przyprawa uniwersalna, ziele angielskie, sól, szczypta cukru, pieprz
    ● łyżka sosu sojowego
    ● 3 łyżki posiekanej natki pietruszki lub koperku
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Sycący barszcz ukraiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zalewamy wrzątkiem,
    odstawiamy na 3 godz. Odcedzamy,
    zalewamy 6 szkl. świeżej
    wody i gotujemy. Gdy fasola
    będzie prawie miękka, dodajemy
    starte na dużych oczkach
    warzywa (bez ziemniaków i buraków),
    poszatkowaną kapustę,
    ziele angielskie i gotujemy około
    20 minut.
  • Sycący barszcz ukraiński 2. Dodajemy obrane i pokrojone
    w kostkę ziemniaki. Buraki myjemy,
    obieramy i ucieramy na tarce, zalewamy 2 szkl. wody
    i gotujemy oddzielnie. Gdy będą
    miękkie, przelewamy je do garnka
    z warzywami.
  • 3. Zupę przyprawiamy przecierem,
    sosem sojowym, przyprawą uniwersalną,
    pieprzem i cukrem. Mieszamy
    z mąką rozprowadzoną śmietaną
    i zagotowujemy. Na talerzach
    posypujemy zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować