Barszcz ukraiński

5 (195 ocen)

  • 60 min

Barszcz ukraiński to jeden z moich ulubionych

  • 60 min

Składniki:

  • 20 dag. wołowiny
    1/2 szkl. białej fasoli
    2 ziemniaki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    5 czerwonych buraków
    3 łyżki kapusty pekińskiej
    1 szkl. zalewy z marynowanych czerwonych buraków
    1 liść laurowy
    4 ziela angielskie
    sól, pieprz, cukier do smaku
    4 łyżki śmietany 30%
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz

Barszcz ukraiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zalać zimną wodą dzień wcześniej. Następnego dnia ugotować i odcedzić. Warzywa: pietruszkę, marchew, ziemniaki, buraki obrać ze skórki i pokroić na kawałki, kapustę pekińską drobno posiekać. Mięso umyć i też pokroić na małe kawałki.
  • 2. Z mięsa, marchewki, pietruszki, buraków, liścia laurowego i ziela angielskiego ugotować wywar. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Następnie dodać pokrojone drobno ziemniaki. Gdy warzywa będą miękkie dodać do zupy fasolę i kapustę, a potem dolać zalewę z buraków. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Zabielić śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować