Bardzo prosty przepis i bardzo smaczne danie. Polecam.
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
400 g polędwiczek z piersi kurczaka
łyżeczka przyprawy grill pikantny
łyżka oleju rzepakowego
łyżka masła
150 ml śmietany 18%
100 g musztardy francuskiej
sól do smaku
Polędwiczki z piersi kurczaka w sosie musztardowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki oczyścić, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Ułożyć w głębokim talerzu, oprószyć przyprawą. Pozostawić w lodówce na 15 min. Na patelni rozgrzać olej i masło. Usmażyć polędwiczki najpierw na większym ogniu, a później zmniejszyć gaz i przykryć mięso, na ok. 15-20 min.
Śmietanę wymieszać z musztardą. Polędwiczki przełożyć do żaroodpornego naczynia i polać mieszanką śmietany i musztardy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15 - 20 min.
Podawać gorące z ulubioną sałatką. Smacznego.
Komentarze