Świderki z polędwiczką i pieczarkami w sosie śmietanowo-koperkowym

4.5 (143 ocen)

Pyszna propozycja na obiad :)

Składniki:

  • 300 g. makaronu penne
    1 polędwiczka wieprzowa (ok.500g.)
    200 g. pieczarek
    250 ml rosołu lub bulionu z kostki
    400 ml. śmietany 18%
    1/2 pęczka koperku
    1/2 łyżeczki :
    soli , pieprzu , chili
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Świderki z polędwiczką i pieczarkami w sosie śmietanowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli i oleju. Odcedzamy , przekładamy z powrotem do garnka.



  • polędwiczka z pieczarkami 2. Polędwiczkę i obrane , umyte ,pieczarki kroimy w małą kostkę smażymy do zarumienienia na odrobinie oleju , oprószamy solą , pieprzem i chili.
    Koperek siekamy drobno.Śmietanę łączymy z rosołem oraz koperkiem , przelewamy na patelnie.
    Dusimy do delikatnego zgęstnięcia sosu.
  • makaron w sosie 3. Gotowy sos przelewamy do makaronu , dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować