Surówka z kopru włoskiego

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Koper włoski (fenkuł) jest niedocenianym warzywem. A szkoda, bo jest bardzo zdrowy. W połączeniu z oliwą staje się źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych omega3.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - koper włoski: 1 sztuka
    - marchew mocno utarta: 1 sztuka
    - brokuły ugotowane: 100 gramów
    - oliwa z oliwek (na sos): 3 łyżki
    - musztarda stołowa: 1 łyżeczka
    - zioła prowansalskie, majeranek, pieprz: 1 łyżka
    - sos sojowy: 1 łyżeczka
    - orzechy wloskie: 2 sztuki
    - pieprz i sezam do posypania: 1 szczypta
    - czosnek rozgnieciony: 2 ząbki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Surówka z kopru włoskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować sos: Czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć go z oliwą, musztardą, sosem sojowym i ziołami.
  • 2. Koper i marchew zetrzeć na tarce.
  • 3. Rozdrobnić brokuły.
  • 4. Wymieszać utartą marchew, koper i brokuły.
  • 5. Do surówki dodać sos.
  • 6. Posypać połówkami orzechów włoskich i sezamem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować