Surówka z kalarepy

4.99 (199 ocen)

Chrupiąca kalarepa z marchewką i czosnkowym sosem to smaczna surówka do obiadu. Mało kaloryczna, więc można jeść bez wyrzutów.

Składniki:

  • 3 kalarepy
    1 marchewka
    1 łyżka soku z cytryny
    1 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    koperek
    sól
    pieprz czarny
Wystaw ocenę:

4.99 (199 ocen)

Zobacz również:

Surówki Sos jogurtowy Dodatki

Surówka z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepy obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Zasypać 1 łyżeczką soli i wymieszać. Odstawić na 15-20min. Kiedy kalarepa puści sok odcisnąć go i dodać startą marchewkę. Wymieszać.
  • 2. Do jogurtu wycisnąć czosnek i dodać świeżo mielony pieprz czarny. Dobrze rozetrzeć i wlać do surówki. Dodać posiekany koperek i wszystko dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Kalarepa Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować