Czereśniowe eton mess

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tylko trzy składniki, a efekt smakowy zaskoczy wszystkich tych, którzy wcześniej nie próbowali tego deseru.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g czereśni
    400 ml śmietanki 30%
    16 małych bezików

Czereśniowe eton mess - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czereśnie myjemy i osuszamy na sicie. Każdą przekrawamy na pół i usuwamy pestkę.

    Śmietanę ubijamy na sztywno, a bezy kruszymy.

    Do czterech pucharków/szklanek rozdzielamy połowę czereśni. Na nie wykładamy połowę bitej śmietany i połowę pokruszonych bez.

    Czynność jeszcze raz powtarzamy. Dekorujemy wedle gustu - podajemy od razu po przyrządzeniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy