Czereśniowe eton mess

  • wyświetlono: 138 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Tylko trzy składniki, a efekt smakowy zaskoczy wszystkich tych, którzy wcześniej nie próbowali tego deseru.

jolao
  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

400 g czereśni
400 ml śmietanki 30%
16 małych bezików

Sposób przygotowania przepisu:

Czereśniowe eton mess

  • 1. Czereśnie myjemy i osuszamy na sicie. Każdą przekrawamy na pół i usuwamy pestkę.

    Śmietanę ubijamy na sztywno, a bezy kruszymy.

    Do czterech pucharków/szklanek rozdzielamy połowę czereśni. Na nie wykładamy połowę bitej śmietany i połowę pokruszonych bez.

    Czynność jeszcze raz powtarzamy. Dekorujemy wedle gustu - podajemy od razu po przyrządzeniu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

słodkie życiebita śmietanaDeserw kilka chwilowocebezyCzereśnieszybko i smaczniebeziki

Komentarze

Podobne przepisy

Eton mess

Dodane przez: BARB

Owocowy Eton Mess

Pyszny bałagan z bezami, bitą śmietana,...

Eton mess

Dodane przez: laNika

Eton mess

Prosty deser angielski łączący...

Eton Mess

Dodane przez: Kasiella

Eton Mess

Wspaniały deser który zaskoczy...

Eton Mess

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Eton Mess z kiwi

Eton Mess to tradycyjny angielski...

Eton mess

Dodane przez: Osiakowa

Eton mess z granatem

Ten deser może nie jest nisko kaloryczny,...

eton mess

Dodane przez: Cynamonowy Pył

Eton mess z wiśniami

Bardzo łatwy i bardzo szybki w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE