Surówka do mięs

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Surówka ta stanowi doskonały dodatek do mięsa do drugich dań. Głównymi składnikami są : seler naciowy,kapusta pekińska i papryka Jest smaczna i kolorowa. Polecam !

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
    2 łodygi selera naciowego
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 żółtej papryki
    1 marchew
    1 jabłko
    1 łyżka soku z cytryny
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    musztarda,sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka do mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka do mięs 1. Kapustę pekińską oczyszczamy,wycinamy głębię.
    Drobno szatkujemy.
    Umytą i pozbawioną gniazd nasiennych paprykę kroimy w paseczki.
    Łodygi selera naciowego myjemy, osuszamy. Kroimy w paseczki.
    Umytą marchew obieramy. Ścieramy ją na grubych oczkach tarki. Jabłko myjemy, obieramy,usuwamy gniazda z nasionami. Ścieramy na grubych oczkach tarki. Skrapiamy sokiem z cytryny.
    Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą, pieprz i musztardą.

Porady

Do surówki możemy dodać drobno pokrojoną świeżą natkę pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować