2 cytryny
25 listków świeżej melisy
4 łyżki miodu
4 szklanki wody
dodatkowo:
kostki lodu, plasterki cytryny i listki melisy do dekoracji
Sposób przygotowania przepisu:
Lemoniada cytrynowa z dodatkiem świeżej melisy
1.
Cytryny szorujemy pod bieżącą wodą oraz przelewamy gorącą wodą. Umyte cytryny obieramy ze skórki. Przekrawamy na cząstki i usuwamy pestki. Listki melisy dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą.
2.
Pokrojone cytryny i listki mięty miksujemy robotem z dodatkiem wody i miodu.
Powstałą lemoniadę przecedzamy przez gęste sitko. Podajemy z kostkami lodu przybraną listkami melisy i plasterkami cytryny.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze