Stir fry z kaszą pęczak, szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Pysznie, zdrowo i kolorowe. Podajemy danie samo lub z kawałkami smażonego kurczaka.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • • 200 g kaszy pęczak,
    • 200 g szpinaku świeżego,
    • 150 g sera feta,
    • 100 g suszonych pomidorów,
    • 4 ząbki czosnku,
    • 3 łyżki oleju ze słoika z suszonych pomidorów,
    • 1 łyżeczka kurkumy,
    • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
    • 1/3 łyżeczki ostrej papryki,
    • 1 łyżeczka oregano,
    • Szczypta pieprzu,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Stir fry z kaszą pęczak, szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę pęczak gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Studzimy. Czosnek obieramy. Suszone pomidory kroimy w paseczki. Fetę kroimy w kostkę.
    Na większej patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy kaszę i czosnek i smażymy razem mieszając przez 2 minuty. Dodajemy suszone pomidory, smażymy 1 minutę. Dodajemy szpinak i podgrzewamy na wolnym ogniu mieszając przez chwilkę tzn. do momentu zwiędnięcia szpinaku.
    Danie jest gotowe. Posypujemy je fetą i podajemy. Można dodatkowo podać je z ziarnami np. słonecznika, dyni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Kasza pęczak Suszone pomidory Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować