Stek z kartoflem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Pyszne i delikatne. Bardzo pożywne.

  • 50 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • Gruby plaster cięlęciny
    Kartofel
    Łyżka miodu
    Garść listków świeżej mięty
    Kilka ziarenek pieprzu
    Sól do gotowania ziemniaków
    Szczypta pieprzu i soli
    Łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Stek

Stek z kartoflem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Zagotuj wodę z solą. W tym czasie cielęcinę obłuż listkami mięty i ziarnkami pieprzu. Do wody włuż kartofla i gotuj przez 45 minut.
    2. Po 43 minutach nagrzej olej na patelni. Włóż mięso na patelnię. Smaż minutę z każdej strony. Odcedź kartofla i pokrój w plastry. Podlej go miodem Ułóż go na tależu tak jak na zdjęciu. Mięso pokrój w paski i ułóż na kartoflach.
    Wszystko posyp solą i pieprzem. Udekoruj miętą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Steki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować