Pierś z kaczki z ryżem azjatyckim

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Bardzo wykwintne danie. Jak z restauracji:)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • - pierś z kaczki
    - ryż
    - sos sojowy
    - przyprawa do dań azjatyckich
    - natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kaczki z ryżem azjatyckim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś zalej sosem sojowym. Marynuj co najmniej 2 godziny.
  • 2. Obsmaż kaczkę ( na suchej patelni) 2,5 minuty od strony skóry, na drugiej stronie 1,5 minuty. Wrzuć ryż na drugą patelnię i praż do uzyskania złotego koloru. Nastaw wodę na niego. Nastaw piekarnik na 180 stopni.
  • 3. Gotuj ryż tyle ile na opakowaniu. Wsadź kaczkę do piekarnika. Piecz 12 minut.
  • 4. Wyciągnij mięso z piekarnika.Zostaw na chwilę, aby wchłonęło soki. Odzceć ryż. Wymieszaj go na patelni z przyprawą do kuchni azjatyckiej.
  • 5. Wyłóż ryż na talerz tak jak na zdjęciu. Pokrój kaczkę i połóż na ryż. Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią całość. Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kaczka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować