Pyszne soczyste mięso wołowe, podane z galaretką z rozmarynu.
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 steki z antrykotu, każdy po 300g
olej rzepakowy do natarcia
2 łyżeczki ziaren kolorowego pieprzu
łyżeczka ziaren kolendry
pół łyżeczki gorczycy
2 ziarna jałowca
do podania:
galaretka rozmarynowa > https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/galaretka-rozmarynowa
frytki
sałatka
Smażony stek z antrykotu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Steki osuszamy ręcznikiem papierowym. W moździerzu rozcieramy ziarna pieprzu, kolendry, gorczycy i jałowca. Steki nacieramy olejem, a następnie mieszanką przypraw. Steki smażymy na rozgrzanej patelni od 2 do 5 minut z każdej strony w zależności od preferowanego stopnia wysmażenia. Mięso po usmażeniu odkładamy na kilka minut by odpoczęło, a następnie podajemy z frytkami, sałatką i galaretka rozmarynową.
Komentarze