Smażony stek z antrykotu

4.49 (187 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne soczyste mięso wołowe, podane z galaretką z rozmarynu.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 steki z antrykotu, każdy po 300g
    olej rzepakowy do natarcia
    2 łyżeczki ziaren kolorowego pieprzu
    łyżeczka ziaren kolendry
    pół łyżeczki gorczycy
    2 ziarna jałowca

    do podania:
    galaretka rozmarynowa > https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/galaretka-rozmarynowa
    frytki
    sałatka
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Stek

Smażony stek z antrykotu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Steki osuszamy ręcznikiem papierowym. W moździerzu rozcieramy ziarna pieprzu, kolendry, gorczycy i jałowca. Steki nacieramy olejem, a następnie mieszanką przypraw. Steki smażymy na rozgrzanej patelni od 2 do 5 minut z każdej strony w zależności od preferowanego stopnia wysmażenia. Mięso po usmażeniu odkładamy na kilka minut by odpoczęło, a następnie podajemy z frytkami, sałatką i galaretka rozmarynową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Steki Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować